top of page

Γνωρίστε μας

Έφη Γιαλακίδη
VRG_4083ab.jpg

Έφη Γιαλακίδη

Η Έφη ξεκίνησε την πρακτική της στη Iyengar Yoga πριν από οκτώ χρόνια. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα και μέλος του Iyengar Yoga Association UK.

Το 2018 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων για τα Introductory levels Ι&ΙΙ με την Penny Chaplin. Η Penny είναι μία από τους επτά πιο senior δασκάλους Iyengar Yoga στην Αγγλία και απευθείας μαθήτρια του BKS Iyengar για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Έκτοτε συνεχίζει την εκπαίδευσή της με την Penny σε τακτική βάση. Ταυτόχρονα μαθητεύει δίπλα στο δάσκαλό της στην Ελλάδα Γιώργο Μπατιστάκη, πιστοποιημένο δάσκαλο Iyengar Yoga επιπέδου Junior Intermediate III.

Το 2019 ιδρύει την σχολή Yoga Hall που εξειδικεύεται στην πρακτική της Iyengar Yoga.

 

Τα έτη 2021 και 2022 ολοκλήρωσε κύκλους μαθημάτων Pranayama & Iyengar Yoga με κορυφαίους δασκάλους του Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) της Ινδίας: Abhijata Iyengar, Prashant Iyengar, Rajlaxmi Nidmarti. Ταυτόχρονα και σε συνεχή βάση συμμετέχει στα μαθήματα της κορυφαίας δασκάλας Iyengar Yoga, Lois Steinberg. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Φιλοσοφίας της Yoga με τον Michael Stone καθώς και σεμινάρια διαλογισμού με τον Carlos Pomeda.

Κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το London School of Economics and Political Science.

"Η επαφή μου με την Iyengar Yoga έγινε τυχαία, μπαίνοντας σε ένα μάθημα δοκιμαστικά. Η ακρίβεια της διδασκαλίας και η εμβάθυνση σε κάθε asana με έκαναν να νιώσω ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ευεξίας και γαλήνης μετά το μάθημα. Έκτοτε δεν κοίταξα ξανά πίσω.

Yoga είναι το ταξίδι προς τον Εαυτό μέσω του οποίου επαναπροσδιορίζεις το πώς βλέπεις και υπάρχεις στον κόσμο. Νιώθω το λιγότερο τυχερή που οδεύω μέσα σε αυτό!"

Anna Louise Hagen

Anna Louise Hagen

Η Άννα είναι μαθήτρια της Iyengar Yoga από το 2010 και μετά απο 2.5 χρόνια σπουδών, το Μάιο του 2016 πιστοποιήθηκε από το Iyengar Yoga Association UK. Έχει μαθητεύσει με την Penny Chaplin (40+ χρόνια μαθήτρια του BKS Iyengar), Sharat Arora (Himalayan Iyengar Yoga center), Martin Chenic, Angela Farmer, Κωνσταντίνος Γιαννετάκης και Γιώργος Μπατιστάκης.

 

Διδάσκει γιόγκα απο το 2010 μετά τις σπουδές της στο Coonoor της Ινδίας, οπού και πήρε το πτυχίο της ως δασκάλα Χάθα Γιόγκα, αναγνωρισμένη απο την Yoga Alliance International. Το 2011 ολοκλήρωσε την Anusara εκπαίδευση δασκάλων στη γιόγκα για εγκυμοσύνη με τη Sue Elkind. Η Άννα είναι επίσης γραφίστρια και κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο, όπως και παθιασμένη φιλόζωος αφιερώνοντας χρόνο βοηθώντας τα αδέσποτα της Ελλάδας.

 

Πιστεύει ότι η γιόγκα είναι το αντίδοτο του δυτικού τρόπου ζωής και η πρόθεση της είναι να μεταφέρει αυτή τη γνώση όσο πιο πρακτικά είναι δυνατόν. Κερδίζοντας την απο την πρώτη στιγμή, είναι φαν της λεπτομέρειας ακολουθώντας πιστά την ευθυγράμμιση του συστήματος Iyengar.

 

Τα μαθήματα της Άννας έχουν ένα πνεύμα αυτοέρευνας με λεπτομερή καθοδήγηση στην τεχνική ώστε να πετύχουμε μια ασφαλή πρακτική και απόλυτη συγκέντρωση.

 

"Σε έναν κόσμο όπου η καρέκλα έχει γίνει το νέο κάπνισμα για την υγεία η γιόγκα προσφέρει εργαλεία για την κατανόηση που έχουμε όλοι βαθιά μέσα μας για το πώς η επίγνωση μπορεί να μας μάθει να "θεραπεύσουμε ό,τι δεν πρέπει να αντέξουμε και να αντέξουμε ο,τι δεν θεραπεύεται" (BKS Iyengar). Το ευχαριστώ είναι λίγο για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου!"

Ελένη Λάγκη

Ελένη Λάγκη

Η Ελένη αποφοίτησε και πιστοποιήθηκε από το B.K.S. Iyengar Yoga Association of Japan. Είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε μαθήματα των Geeta, Prashant, Abhijata Iyengar, καθώς και των Rajlaxmi, Raya κι άλλων αναγνωρισμένων δασκάλων στη μητρική σχολή Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute της Pune. Είχε επίσης την τύχη να εκπαιδευτεί με τον Zubin Zarthoshtimanesh, κοντινό μαθητή του B.K.S. Iyengar.
Αγαπάει πολύ τη μέθοδο του Iyengar διότι προσφέρει μια συστηματική και προσβάσιμη σε όλους προσέγγιση της γιόγκα.

 

Πέραν της βελτίωσης που μπορεί κανείς να αντιληφθεί σε σώμα και νου, πιστεύει πως η μεθοδική πρακτική με διάρκεια, ζήλο και ειλικρινή διάθεση κατανόησης επιφέρει μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού μας.


Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Βέλγιο, σπούδασε και εργάστηκε στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ παράλληλα μελέτησε το Ζεν σιάτσου με τον μάστερ H.Masunaga.

 

Λόγω των εμπειριών της, προσεγγίζει τον κόσμο και την πρακτική της γιόγκα με διερευνητική διάθεση. Διδάσκει και στα αγγλικά, γαλλικά, ιαπωνικά.

bottom of page